Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pad ultrancionaliste

Demonstrativno napustio TV sučeljavanje, pa pao pri izlasku iz studija

New Project – 2022-04-22T213848.426

Predsjednik Slobodarskog pokreta Robert Golob, koji je putem videolinka učestvovao u debati, upitao je: “Je li još živ?”

Jučerašnje predizborno sučeljavanje na RTV Slovenije obilježio je incident u kojem je predsjednika ultranacionalističke Nacionalne stranke pao pri pokušaju da prije kraja emisije napusti studio.

Gosti su skakali, svađali se i vrijeđali jedni druge, a voditelj Igor Pirkovič nije imao previše kontrole tokom emisije.

U nastavku emisije Zmago Jelinčič, čelnik ultranacionalističke Nacionalne stranke, odlučio je demonstrativno napustiti studio, no ispostavilo se da to i nije bio najbolji potez. Začuo se jak prasak kada je pao nakon što je promašio jedan stepenik u studiju.

Predsjednik Slobodarskog pokreta Robert Golob, koji je putem videolinka učestvovao u debati, uhvatio se za glavu i upitao: “Je li još živ?”

Neko je dobacio: “Nažalost.”

Kasnije je Jelinčič za MMC rekao da srećom nije povređen, čemu je, prema njegovim riječima, pomoglo i to što je svojevremeno trenirao borilačke veštine.

“Malo me boli lijeva noga, ali nasreću ništa nije slomljeno”, kazao je čelnik ultranacionalističke Nacionalne stranke.

“Onaj ko je smislio tu scenografiju s visokim stepenicama nema pojma, svi smo pri odlasku morali skakati, no o tužbi zbog pada za sada ne razmišljam”, poručio je.

Inače, nakon Jelinčića pozivajući se na neravnopravnu zastupljenost emisiju su napustili i opozicione vođe Luka Mesec (Ljevica), Tanja Fajon (SD), Ljubo Jasnič (DeSuS), Marjan Šarec (LMŠ) i Alenka Bratušek (SAB).