Deset najužasnijih obreda bandi

18th-Street-Gang-USA

Mnogi filmovi i televizijske serije pokušavaju prikazati brojne opasnosti ako ste umiješani u kriminalne organizacije, ali glamurozni mit o gangsterskom načinu života i dalje traje.

Kinematografija zbog želje za publikom prikazuje osjećaj moći, uvlačeći publiku u priču i omogućavajući gangsterima da žive opasno i bez kompromisa, zarade brzu lovu i vladaju ulicama. I pritom je u pravilu u pitanju “jedini spas za mnoge odraslih u razorenim porodicama sirotinjskih četvrti”.

Ali u jednoj stvari film i stvarnost se podudaraju: lojalnost i poštovanje su dvije najveće društvene valute kod gangstera. Obje su nužne za život u kriminalnom podzemlju, ali i kriminalnu organizaciju. Zato svaki regrut mora zaraditi poštovanje i dokazati odanost ritualom koji dokazuje hrabrost cijeloj ekipi.

Ovisno od grupe, inicijacija može podrazumijevati tetoviranje, zaklinjanje na vjernost ili donaciju sredstava. Najbrutalnije bande i zatvorske grupe su jako stroge prema novim članovima, pa inicijacija podrazumijeva akte nasilje i zlostavljanje kako bi postali punopravni članovi.