Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšen makedonac

Desilo se na moru u Hrvatskoj: U jednoj noći ukrao četiri automobila

Fotografije iz zraka kuće u kući u Bolu na otoku Braču
06.09.2022., Bol - Kuca u kuci. Prica kaze da je kuca nastala kada su se tri brata iz obitelji Vukovic ozenili trima Spanjolkama i odlucili na svom zemljistu sagraditi veliku kucu. No, tu se vec nalazila kuca koju je sagradio lokalni seljak Marko. Braca su ponudila Marku da kupe kucu, ali je Marko odbio. Braca su tada zatrazila pomoc od lokalnih vlasti, ali Marko nije htio odustati pa je cak prijetio i ubojstvom gradonacelnika. Kad je Marko pobjegao u strahu od osvete, braca su pocela graditi zidove oko Markove kuce. Dok su plovili u Veneciju po materijal za gradnju, zahvatilo ih je nevrijeme i poginuli su u brodolomu. Kako nisu imali nasljednika, Marko se vratio zivjeti u svoju staru kucu, okruzenu zidovima nedovrsene kuce koja je i danas tu kao zasticeni spomenik kulture koji fascinira sve posjetitelje Bola. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Iz splitsko-dalmatinske policije u ponedjeljak se doznaje kako su u bračkoj Policijskoj postaji proveli istragu nad 22-godišnjakom

​Četiri automobila u jednoj je, subotnjoj noći na Braču, Republika Hrvatska ukrao 22-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, koji je uhapšen te po završetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Iz splitsko-dalmatinske policije u ponedjeljak se doznaje kako su u bračkoj Policijskoj postaji proveli istragu nad 22-godišnjakom.

Sumnjiče ga da je u noći 7. januara ukrao četiri vozila, i to tri u Nerežišću​ te jedno u Supetru, s kojima je potom izazvao prometne nesreće, a jedno je oštetio.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura, prenosi Hina.

​U nedjelju je uz kaznenu prijavu zbog ​n​eovlašten​e​ upotrebe​e​ te oštećenja tuđe pokretne stvari predan pritvorskom nadzorniku​.