Taj ludi svijet

čestitali mu superjunaci

Dječak koji je odbranio sestru od psa dobio iznenađujući poklon (VIDEO)

18/07/2020

Bridger Walker, s onoliko snage koliko ima u svojih šest godina, suprostavio se 9. jula njemačkom ovčaru koji se spremao napasti njegovu četverogodišnju sestru

Kapetan Amerika, Iron Man, Thor, Spiderman… američki superjunaci pozdravljaju hrabrost šestogodišnjeg dječaka koji se suprotstavio napadu psa i odbranio dvije godine mlađu sestru.

“Ti si junak. Učinio si hrabro, altruistično djelo. Tvoja sestra sretnica je što ima takvog velikog brata. Tvoji roditelji se moraju ponositi tobom”, navodi u videoporuci Chris Evans koji tumači lik Captain America u sagi Osvetnici (Avengers) koju dječačić obožava.

Bridger Walker, s onoliko snage koliko ima u svojih šest godina, suprostavio se 9. jula njemačkom ovčaru koji se spremao napasti njegovu četverogodišnju sestru.

Pas ga je ugrizao za obraz, dječak je hitno operisan na plastičnoj hirurgiji, dobio je 90 šavova.

“Ako je neko trebao umrijeti, mislio sam da to moram biti ja”, rekao je Bridger svojim roditeljima.

Njegova priča proširila se društvenim mrežama u Sjedinjenim Državama i brojne slavne osobe odgovorile su na poziv njegove tete na Instagramu da dječačiću upute riječi utjehe.

Odazvali su se mnogi. Robert Downey Jr, koji tumači superheroja Iron Mana, obećao je da će prirediti “nešto posebno” Bridgeru za rođendan.

Chris Hemsworth, koji je igrao Thora u nekoliko nastavaka, pozdravio je “nevjerovatnu hrabrost” dječačića.

“Znam da si fan Osvetnika i bit ćemo počašćeni, ja i svi ostali, ako postaneš dio naše ekipe”, poručio je Hemsworth u videoporuci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.