Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječijim doplatkom platila ubicu da likvidira suparnicu

hitman44

Jedna mlada žena iz ruskog Kubana osuđena je na osam i pol godina zatvora za pokušaj ubistva suparnice uz pomoć plaćenog ubice kojeg je namjeravala platiti dječjim doplatkom, piše agencija Ria.

Dvadesetdevetogodišnja žena živjela je s muškarcem s kojim ima dijete. On ju je ostavio zbog druge, šest godina mlađe. Napuštena se žena požalila znancu i zamolila ga pronaći čovjeka koji bi uz naknadu bio spreman ubiti njenu suparnicu. On je obavijestio policiju koja je organizovala susret s lažnim ubicom kojeg je odglumio policajac.

Ubistvo je inscenirano, a kao dokaz naručiteljici je pokazana fotografija “ubijene” suparnice. Misleći da je posao obavljen, urotnica je “ubici” izdala potvrdu kojom na ime njenog dječjeg doplatka može unovčiti svotu od 200 hiljada rubalja. Potom je uhapšena i optužena za poticanje i pokušaj ubistva i najam plaćenog ubice te osuđena na osam i pol godina zatvora.

U Rusiji je dječji doplatak oblik državne podrške koji se isplaćuje porodicama za rođenje ili posvajanje djece, pod uvjetom da roditelji nisu iskoristili pravo na druge mjere državne podrške.