Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojci Facebook ugasio profil zbog “najgoreg imena na svijetu”

isis_twitter_181120151

Djevojci po imenu Isis Anchalee Facebook je deaktivirao profil. Očito je da je razlog za to njeno ime.

“Facebook misli da sam terorist. Očito to što sam im poslala presliku svog pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju račun”, napisala je ova kompjuterska inženjerka iz San Francisca na Twitteru u ponedjeljak.

Dala je naslutiti da je jedini razlog blokade njenog profila njeno ime, koje je isto kao ono zloglasne Islamske države, poznate i kao ISIS, ISIL i Daesh.

Isis Anchalee nije željela samo tako odustati, pa kad Facebook nije reagirao nakon što su primili presliku njenog pasoša, nastavila im je slati poruke i dalje. Na kraju su shvatili da govori istinu pa joj je profil u međuvremenu ponovno aktiviran, piše Telegraph.

[yuzo_related]

Facebook već neko vrijeme ima pravilo po kojem se na njemu možete prijaviti samo pod pravim imenom, što je izazvalo brojne rasprave. Kad u Facebooku posumnjaju da neki profil ne nosi ime stvarne osobe, blokiraju ga i zatraže neki od osobnih dokumenata koji potvrđuje da je to pravo ime osobe koja račun koristi.

U nekim slučajevima suspendirani su i oni koji su na Facebooku koristili svoje pravo ime no administratoru je ono bilo sumnjivo.

Onima koji ne dokažu da im je to pravo ime Facebook je trajno blokirao profile. Ta je društvena mreža nedavno obećala da će ublažiti pravilo o korištenju pravog imena, najavivši dodatne opcije koje će poboljšati verifikaciju imena.

Zaposlenik Facebooka Omid Farivar na Twitteru je odgovorio Isis i ispričao joj se zbog svega, istaknuvši da će Facebook ispraviti svoju pogrešku.