roditelji uhapšeni

Djevojčica umrla nakon što su je napale vaške (FOTO)

Kaitlyn-Yozviak

Katie Horton i Joey Yozviak, majka i otac djevojčice, rekli su da se ona nije htjela da se kupa desetak dana prije smrti

Kaitlyn Yozviak (12) iz Iveya u američkoj državi Gerorgia preminula je od srčanog udara, koji su najvjerovatnije prouzrokovale vaške.

Protiv roditelja je podnijeta krivična prijava, a razmatra se i mogućnost podizanja optužnice za ubistvo, s obzirom na to da je, između ostalog, zanemarivanje djevojčice dovelo do smrti.

Vjeruje se da je djevojčica više od tri godine imala problem sa vaškama. Roditelji ništa nisu činili da spriječe infekciju, što je dovelo do anemije kod male Kaitlyn  i na kraju prestanka rada srca.

Djevojčica je preminula krajem augusta u agoniji.

Djevojčica i njeni roditelji

Djevojčica je, kako prenosi Metro, odrastala u kući koja je bila puna mačaka, a samim tim i buha, vašaka i izmeta. Centar za socijalni rad je nakon tragedije obišao dom djevojčice, a radnica je napisala potresan izveštaj u kom, između ostalog, navodi da “tako nešto u životu nije vidjela”.

U centru su i ranije znali za Kaitlyn  slučaj, s obzirom na to da je majka po rođenju htjela da je da na usvajanje, ali su ona i suprug na kraju ipak odlučili djevojčicu da zadrže. S vremena na vrijeme radnici centra su obilazili porodicu, a 2018. godine su privremeno izmjestili Kaitlyn  kod tetke zbog loših uslova života. Međutim, tetka je poslije nedjelju dana dijete vratila roditeljima, a od tada niko od nadležnih nije obišao porodicu.

Katie Horton i Joey Yozviak, majka i otac djevojčice, rekli su da ona nije htjela da se kupa desetak dana prije smrti.

“Tijelo curice je pronađeno na dušeku na kom je bilo gamadi. Komšije kažu da je nisu videjli u dvorištu posljednja dva mjeseca. Te slute da je djevojčoci vjerovatno bilo zdravstveno loše”, saopštili su iz policije.