Taj ludi svijet

nesvakidašnji prizor

Djevojka (17) pronašla bebu u kući: Začula sam plač, bila je umotana u plahtu

15/03/2021

Beba je prebačena u KBC Zagreb i odličnog je zdravlja te će vjerovatno završiti u domu za nezbrinutu djecu

Djevojka (17) iz Zagreba u porodičnoj kući u petak navečer naišla je na nesvakidašnji prizor.

Naime, neko je u kolica njezine mlađe sestre ostavio novorođenče. Niko ne zna ko je bebu i zašto ostavio u njihovom domu.

Šesteročlana porodica otišla je u petak iz kuće u popodnevnim satima na rođendan, a 17-godišnjakinja je krenula kući oko 23 sata.

– Kući sam stigla oko 23.30. Čim sam začula plač bebe, koji me iznenadio, tražila sam od kuda dolazi. U hodniku, gdje nemamo svjetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima neko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavila. Brzo sam uzela sekinu rozu dekicu i zamotala ga. Bio je dečko samo umotan u plahtu i tako ostavljen – ispričala je djevojka za 24 sata.

Odmah ju je odnijela na sprat kuće gdje porodica inače živi i gdje imaju grijanje. Majka je odmah došla kući s ostatkom porodice i nazvali su policiju, a ubrzo je stigla i Hitna, koja je bebu odvela u bolnicu. Ništa čudno nisu primijetili, osim da je otvorena centralna peć, ali nije bila upaljena.

Nakon što su ispričali što im se događalo u petak, porodica je za 24 sata potvrdila kako bi bili voljni brinuti se o dječaku ako neće imati ko. Beba je prebačena u KBC Zagreb i odličnog je zdravlja te će vjerovatno završiti u domu za nezbrinutu djecu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.