Taj ludi svijet

Dobila mail: “Ja sam tvoja dvojnica”

06/06/2015

“U ponedjeljak ujutro, prije nekoliko mjeseci, dobila sam email nepoznate osobe, a u naslovu je pisalo: ‘Ja sam tvoja dvojnica’. Unutra je bila i ova fotografija”.

Ovim je riječima Kashmir Hill, blogerica portala Fusion, započela priču o svom novom neobičnom prijateljstvu.

Kashmir-Hill

Iako je isprva mislila da je cijela situacija pomalo jeziva jer osoba ne samo da je izgledala kao ona već se potrudila da snimi fotografiju na kojoj je u istoj pozi kao i ona na profilnoj fotografiji s Google Plusa.

Pronaći svog dvojnika nije čudo

Nova prijateljica Leigh objasnila joj je i kako je uopće došla do nje. Naime, tokom ručka u jednom restoranu, nepoznati muškarac došao je do nje i upitao je je li njezino ime Kashmir nakon čega joj je pokazao i fotografiju na mobitelu. Nevjerovatna ju je sličnost šokirala.

Čim se vratila kući, otišla je na Google i potražila dvojnicu.

Kashmir se pristala porazgovarati s njom preko FaceTimea, a i zahvaljujući nekim pričama koje su se nedavno pojavile u medijima, pronaći svog dvojnika u današnje vrijeme i nije baš toliko nevjerovatno.

Odlučile su doznati dijele li još neke sličnosti.

Za početak, obje su znale dobiti kompliment da izgledaju kao “mlađa Diane Lane” što nije iznenađenje. Obje su rođene u istom dijelu SAD-a. No, to su jedine sličnosti. Leigh je nešto starija i ima dvoje djece, Kashmir se bavi novinarstvom, a Leigh korporativnim komunikacijama, a ni njihova porodična stabla nemaju previše dodirnih tačaka.

Loši dvojnici

Ipak, jedna stvar postala je kristalno jasna – kliknule su.

Nauka pak ima objašnjenje i za to jer neka istraživanja pokazala su da se bolje slažemo s ljudima koji izgledaju poput nas.

“Živimo u svijetu u kojem će spajanje sa sličnim strancima postati još jednostavnije. S brzim razvijanjem softvera za prepoznavanje lica, bit će sve lakše pronaći dvojnike. Uz pomoć Googlea pronaći ćete ljude koji vam liče i doznati gdje žive. Internet je divlja i predivna stvar. Sve dok vas ne spoji s lošim dvojnikom”, zaključila je na kraju Kashmir.

Komentari

1 Comment

  1. yo

    07/06/2015 at 01:06

    I slučajno su iste slušalice u obe cure

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.