Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupa greška

Dobili milione na lotu, ali zbog jednog detalja bi mogli ostati bez para

dobitnici

Dvojac je već isplanirao kako će potrošiti novac – na putovanja i luksuzne vile, ali…

Dvojica muškaraca osvojili su nevjerovatnih četiri miliona funti, odnosno više od devet miliona konvertibilnih maraka na lutriji, ali jedan detalj mogao bi ih koštati dobitka.

Mark Goodram (36) i Jon-Ross Watson (31), pod istragom su nakon što se ispostavilo da su dobitnu srećku kupili ukradenom debitnom karticom. Policija je došla do tog zaključka tako što su otkrili da nijedan od muškaraca nema otvoren račun u banci.

The Sun piše kako je dvojac kazao da su koristili karticu prijatelja Johna da kupe srećke, ali ispostavilo se da John ustvari ne postoji, te da su karticu vjerovatno ukrali.

Rukovodstvo Državne lutrije u Britaniji odbija im isplatiti dobitak dok ne sprovede istragu.

Mark i Jon-Ross poznati su policiji odranije, a traženi su zbog nekoliko različitih kriminalnih radnji, uključujući i bankovnu prevaru.

Dvojac je već isplanirao kako će potrošiti novac – na putovanja i luksuzne vile, a ostaje da se vidi da li će im isti biti uopće isplaćen.

Lutrija ima jasno određeno pravilo koje se tiče ukradenih srećki i grebalica, ali zasad nisu imali prilike suočiti se sa dobicima na igrama plaćenim ukradenim sredstvima.