vlasništvo zorana mamića

Dok se on sklonio u BiH, prodaju mu vilu vrijednu više od 3,5 miliona maraka

vila zoran mamic

“Država je pokrenula postupak radi naplate duga po osnovi oduzimanja stečene imovinske koristi. Na temelju prijedloga, određena je naplatnina koja je i zabilježena u zemljišnim knjigama” pisalo je u odgovoru s Općinskog suda

Atraktivna vila Zorana Mamića u Markuševečkoj Dubravi našla se ovih dana na “dobošu”, a prodaje se po početnoj cijeni od 2,8 miliona maraka, odnosno 10.9 miliona kuna. Aukcija počinje 2. novembra, a vila je, inače, procijenjena na 13.6 miliona kuna, odnosno nešto više od 3,5 miliona maraka.

U podacima o nekretninama i pokretninama Finansijske agencije vidljivo je da je dosad pristigla tek jedna uplata garanta u iznosu od 1.3 miliona kuna, prenosi Jutarnji.hr.

“Država je pokrenula postupak radi naplate duga po osnovi oduzimanja stečene imovinske koristi. Na temelju prijedloga, određena je naplatnina koja je i zabilježena u zemljišnim knjigama” pisalo je u odgovoru s Općinskog suda.

I na vili njegova brata Zdravka Mamića na Tuškancu, koja je takođe na prodaju, i dalje je kao vlasnik upisan preduzetnik Renato Korać, vlasnik lanca kladionica u BiH, koji mu je posudio 44.5 miliona kuna da bi podmirio dug državi.

Zoran Mamić, podsjetimo, trenutno je bjegunac od hrvatskog pravosuđa i krije se u Bosni i Hercegovini čije državljanstvo također posjeduje.