objavljen video

Drama planinara na Prenju: Taj dan će mi ostati upisan kao nova prilika za život

prenj

“Deveti januar 2022. će meni ostati upisan kao nova prilika za život, jer samo me je Allah dragi spasio od teških tjelesnih ozljeda ili čak i smrti”

Planinar Almir Karkelja je na svom Facebook profilu objavio priču o drami koju je preživio na planini Prenj prije nekoliko dana.

Kako je naveo u svojoj objavi, taj dan će mu ostati upisan kao nova prilika za život.

– Planinarske nesreće sam doživljavao nekako sa strane, kroz svoj policijski posao odradio sam nekoliko, ali sve je to drugačije u odnosu kad se tebi samom desi. Deveti januar 2022. će meni ostati upisan kao nova prilika za život, jer samo me je Allah dragi spasio od teških tjelesnih ozljeda ili čak i smrti.

Video koji ide uz ovaj tekst ide kao objašnjenje šta se desilo jednim dijelom, a drugim dijelom vidi se akcija mog spašavanja. Molim Boga da se niko nikada ne zadesi u sličnoj situaciji i ovaj primjer neka bude svima da planinu ne treba potcjenjivati, da treba poštovati sva pravila koja nalažu sigurnost u planini, te da se koristi sva oprema predviđena za boravak u planini, pogotovo na zimskim usponima.

Posebno se zahvaljujem svojoj ekipi kojoj bezgranično vjerujem i koja je potvrdila to i reagovala na pravi način, bez panike i straha i odradili sve kako treba – napisao je Karkelja.