"skidao uroke"

Državljanin BiH uhapšen jer je skidanjem “crne magije” u Zagrebu zaradio 30.000 KM

policija hrv

Osumnjičeni “mag” je na taj način nezakonito pribavio 30.000 KM

Sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine osumnjičenom da je, tvrdeći kako “skida uroke” i liječi zdravstvene tegobe, oštetio troje građana za nešto više od 116.000 kuna, odnosno oko 30.000 KM.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je saopćilo da je 30-godišnjak u nedjelju pritvoren zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužilaštvo je preciziralo kako postoji sumnja da je 30-godišnjak izradio profil na jednoj društvenoj mreži nakon čega se pod lažnim imenom oglašavao kako liječi od crne magije.

Zatim je od 19. do 28. februara u više navrata oštećenicima koji su se javili na oglas na njegovom profilu nudio usluge skidanja crne magije.

Potom je, dodaje tužilaštvo, korisnicima njegovih usluga govorio što trebaju učiniti kako bi uroci nestali te im na prijevaru uzimao novac. Uz to, oštećenicima je nudio usluge medicinske masaže, a zatim iskorištavao njihovu nepažnju i iz stanova im uzimao novac.

Osumnjičeni “mag” je na taj način nezakonito pribavio 116.375 kuna, dodalo je tužičaštvo, prenosi Hina.