Dvije godine mislio da mu je žena mrtva, a onda se pojavila u TV emisiji

tv_2735298a

Abragh Mohamed iz Maroka izgubio je suprugu prije dvije godine u saobraćajnoj nesreći. Ali se jako šokirao kada ju je vidio u televizijskom programu. Mohamed nije imao pojma da mu je žena živa nakon što su mu doktori u bolnici rekli da je preminula od povreda zadobivenih u nesreći.

Naime, žena je nakon saobraćajne nesreće završila u bolnici, gdje su mu doktori rekli da vjerovatno neće preživjeti ali da ipak mora platiti bolnički račun. On se vratio u svoj dom, udaljen četiri sata vožnje od bolnice, a kada se ponovno vratio rečeno mu je da je preminula, piše Independent.

“Morao sam preuzeti njezino tijelo, zamotano u platno, položeno u lijes “, rekao je gospodin Mohamed. Pokopali su je u njezinom rodnom gradu 2014. godine.

Ali, nedavno se njegova supruga pojavila u showu u kojem ljudi traže osobe koje su izgubili. Porodica je gledala show kada se javila žena, Mohamedova supruga i rekla da je izgubila kontakt sa svojim mužem prije dvije godine te ostavila ime i njihovu bivšu adresu.

Sve je to izazvalo medijsku senzaciju jer je Mohamed zapravo pokopao drugu osobu. “Nisam znao da se radi o drugom tijelu koje smo pokopali, a moja supruga je još bila živa”, rekao je Mohamed.

Niko još ne zna što se zapravo dogodilo i svi imaju neke svoje teorije. Neki se pitaju pati li Mohamedova žena možda od gubitka pamćenja, a okolnosti nesreće još nisu razjašnjene.