Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvoje hrabrih ljubitelja strave provest će Noć vještica u Draculinom dvorcu

dvorac dracula

Naoružani hrabrošću i vjerojatno češnjakom, dvoje hrabrih ljubitelja strave i užasa postat će prvi gosti koji će nakon 70 godina provesti Noć vještica u Drakulinom dvorcu u Transilvaniji, prenose mediji.

Više od 80 tisuća pretplatnika Airbnba, portala za rezervaciju smještaja u cijelom svijetu, sudjelovalo je u ovom jedinstvenom natjecanju kako bi odsjeli u turobnoj utvrdi na vrhu stijene iznad magovite karpatske doline u središnjoj Rumunjskoj.

Službenog naziva dvorac Bran, zamak iz 13. stoljeća, znamenita je turistička atrakcija koju je proslavio irski pisac Bram Stoker u romanu “Drakula” 1897. godine.

Na početku knjige londonski odvjetnik Jonathan Harker ništa ne sluteći putuje u izolirani šumoviti dio Transilvanije na poslovni sastanak s tajanstvenim grofom Drakulom.

Nekoliko krvlju natopljenih poglavlja kasnije, osamljeni aristokrat postaje drevni vampir s neutaživim apetitom za arterijama mladih žena.

Iako Stoker nikada nije posjetio Transilvaniju, njegov opis Drakulina dvorca savršeno odgovara utvrdi Bran, što je dodatno potaknulo mit o grofu-vampiru.

Kao i mladog Harkera u romanu, i dvoje dobitnika Airbnba, konjska će zaprega dovesti do dvorca, a tamo će ih dočekati nitko drugi do Stokerov prapranećak.

Nakon večere uz svijeće, gosti će biti odvedeni u svoje odaje za počinak – dva lijesa obložena baršunom.

“Želimo im priuštiti autentični osjećaj straha, a ne stvoriti neku sajamsku atrakciju”, kaže Dacre Stoker, koji je i sam pisac i samoproglašeni stručnjak za vampire.

“Tijekom prvih nekoliko sati u dvorcu, Harker nije imao pojma kakav će ga užas zadesiti”, dodaje Stoker sa zagonetnom grimasom na licu.