Taj ludi svijet

Gozba u Dubrovniku

Evo računa: Kako je društvo sa jahte arapskog šeika potrošilo 50.000 eura

12/06/2019

Provod u poznatom diskoklubu CC Revelin unutar historijske jezgre Dubrovnika desio se proteklog vikenda, u noći između subote i nedjelje 8. na 9. juni

Ma koliko (pre)bogati bili, gosti s luksuzne jahte “Yas” koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostali su bez riječi kad su, nakon ludog provoda u dubrovačkom noćnom klubu Culture Club Revelin dobili račun na gotovo 50 hiljada eura.

Tačnije, iznos na računu glasio je na 368.120 kuna, a odnosio se na provod tokom kojeg se popila boca poznatog šampanjca Dom Perignon i više vrsta poznatih francuskih vina koji su skuplji i od razvikanog Perignona, piše Jutarnji.hr.

Provod u poznatom diskoklubu CC Revelin unutar historijske jezgre Dubrovnika desio se proteklog vikenda, u noći između subote i nedjelje 8. na 9. juni, nakon što je 145 metara duga luksuzna jahta uplovila i na Kantafigu se vezala na mul dubrovačke luke Gruž. Prema pisanju Jutarnjeg, s jahte su u provod krenuli Mohammed, sin vlasnika jahte, šeika i krunskog princa Dubaija Hamdana bin Zayeda Al Nahyana.

Niko iz policije ili iz kluba nije htio potvrditi da je riječ upravo o tim gostima, ali je ipak bila riječ o društvu mladog princa koje se ubrzo opustilo, uživajući u dobrom raspoloženju i programu. Jer, dio programa činile su i atraktivne latinoameričke plesačice u kostimima s nojevim perjem. Ipak, prema riječima posjetitelja tog kluba, sve je bilo “u granicama normalnog ponašanja” jer gosti iz Emirata ni po čemu nisu privukli pozornost ostalih gostiju. Istina, častili su pićem hostese, odnosno egzotične plesačice, a kad su pred zatvaranje kluba, malo prije 6 sati krenuli natrag na jahtu, ostali su bez riječi vidjevši iznos na računu.

-Iznos je bio tako velik da ga, prema onom što smo doznali, ni bogati princ nije mogao lično sam platiti, nego su u plaćanju sudjelovali i neki od njegovih prijatelja s kojima je proveo noć. Prije toga je uslijedilo negodovanje zbog visine računa. Navodno su gosti, onako “na prvu”, čak i odbili platiti tako visoki račun, pa je osoblje Revelina na intervenciju pozvalo i policiju – piše Jutarnji.

Izvori Jutarnjeg uvjeravaju da je ipak sve vrlo brzo riješeno i da narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a posebno ne kaznenog djela. No, u rane su jutarnje sate policijski službenici ipak u Villa Palmu, inače sjedište Policijske postaje Dubrovnik i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, priveli dvije osobe. Razlog: nisu imali osobne dokumente te su shvatili zbog čega moraju otići u sjedište policije.

– Izvještavamo vas da su policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju 9. juna u jednom noćnom klubu u Dubrovniku zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali osobne isprave zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući. Napominjemo da spomenuti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj – bilo je sve što je glasnogovornica PU dubrovačke Andrijana Biskup mogla reći o spornoj noći.

U svemu svakako najvažniji detalj je kako gosti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj. Po računu, ali i po tome, Arapi će jamačno cijeli život pamtiti junsku noć u Revelinu kada im je za Dom Perignon te Chivas Regal viski, kao i ništa manje poznati francuski šampanjac Roederer Cristal Rose ili šampanjac Armand de Briganac Rose naplaćen iznos koji graniči s godišnjom plaćom većeg broja djelatnika kluba u kojem su se proveli. Društvo iz UAE je prema pisanju Jutarnjeg tu večer popilo 34 boce vode, osam limenki Red Bull energetskog pića, a vrhunac računa čini 13 boca Roederera te ukupno 15 boca Armand de Briganac šampanjca različite veličine. No, dovoljno velike da “napušu” račun na gotovo 50 hiljadu eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.