Taj ludi svijet

Crna Gora

Fotografije gole supruge objavljivao na Facebooku, kaznili ga sa 300 KM

21/01/2019

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks

Sud u Rožajama u Crnoj Gori kaznio je O. H. novčanom kaznom od 150 eura (oko 300 maraka) , jer je na Facebooku, sa lažnog profila, objavljivao gole fotografije bivše nevjenčane supruge.

Prethodno su on i njegov otac H. H. kažnjeni sa po 250 eura (oko 500 maraka), te zabranom uznemiravanja i uhođenja u trajanju od tri mjeseca, zbog fizičkog nasilja nad bivšom ženom i snahom.

Oštećena je bivšeg supruga prijavila sredinom decembra, pošto je pozvala sestra i rekla joj da na Facebooku postoji profil sa njenim imenom, sa kojeg neko njihovoj porodici šalje fotografije golotinje.

U prijavi je navela da sumnja na bivšeg muža, da je on to činio i ranije, te da je sa lažnih profila sporne poruke slao i njegovoj i njenoj rodbini. U drugoj prijavi, nekoliko dana kasnije, navela je da joj je bivši suprug rekao kako je njene gole fotografije pokazivao “nekom crncu koji je boravio u hotelu Aldi”, gdje je O. H. zaposlen kao konobar.

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks.

O. H. je na sudu priznao djelo za koje se tereti.

Oštećena i njen bivši suprug su živjeli u vanbračnoj zajednici tri godine i imaju dvoje djece.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.