Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Fotografije gole supruge objavljivao na Facebooku, kaznili ga sa 300 KM

b1a9981fc93cea4429d1

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks

Sud u Rožajama u Crnoj Gori kaznio je O. H. novčanom kaznom od 150 eura (oko 300 maraka) , jer je na Facebooku, sa lažnog profila, objavljivao gole fotografije bivše nevjenčane supruge.

Prethodno su on i njegov otac H. H. kažnjeni sa po 250 eura (oko 500 maraka), te zabranom uznemiravanja i uhođenja u trajanju od tri mjeseca, zbog fizičkog nasilja nad bivšom ženom i snahom.

Oštećena je bivšeg supruga prijavila sredinom decembra, pošto je pozvala sestra i rekla joj da na Facebooku postoji profil sa njenim imenom, sa kojeg neko njihovoj porodici šalje fotografije golotinje.

U prijavi je navela da sumnja na bivšeg muža, da je on to činio i ranije, te da je sa lažnih profila sporne poruke slao i njegovoj i njenoj rodbini. U drugoj prijavi, nekoliko dana kasnije, navela je da joj je bivši suprug rekao kako je njene gole fotografije pokazivao “nekom crncu koji je boravio u hotelu Aldi”, gdje je O. H. zaposlen kao konobar.

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks.

O. H. je na sudu priznao djelo za koje se tereti.

Oštećena i njen bivši suprug su živjeli u vanbračnoj zajednici tri godine i imaju dvoje djece.