Svetomir Potić

Golim rukama zadavio golemu vučicu koja mu je napala koze

s3

“Ja sam mislio da se nije možda neko kuče prišunjalo. Izašao sam o osvetlio reflektorom i šutnuo nogom. Tada sam video da je u pitanju kurjak”, prisjeća se Svetomir

Svetomir Potić, stočar iz pirotskog sela Koprivštica (Srbija), prije dva dana zadobio je teške tjelesne povrede boreći se s vukom. U namjeri da zaštiti stado koza od divlje zvijeri, Svetomir je golim rukama zadavio krupnu vučicu.

O borbi Svetomira s vukom svjedoče teške povrede na njegovim rukama. Preko 20 ujeda i brojni podlivi nisu ga spriječili da se odmah iz bolnice uputi ka svojim kozama na pojati na Staroj planini. Kaže da ga je kritične noći probudio bjesomučni lavež ovčarskih pasa, javlja RTS.

“Ja sam mislio da se nije možda neko kuče prišunjalo. Izašao sam o osvetlio reflektorom i šutnuo nogom. Tada sam video da je u pitanju kurjak”, prisjeća se Svetomir.

Tokom borbe ga je vučica prevarila, jer je pustio misleći da je ubio. Tada je skočila i izujedala ga po rukama, a borba se nastavila.

Povrijeđen i krvav nije uspio da uključi mobilni telefon, ali se odvezao do obližnjeg sela da zatraži pomoć. Kaže da ga za sedam godina, koliko čuva koze na Staroj planini, nikada nije napao vuk.

Osim rana i jedne povrijeđene koze Svetomir je zaradio i trofej koji je okačen na šljivu.

Video prilog o ovom nesvakidašnjem događaju pogledajte na ovom LINKU.