atlantic city

Hotel “Trump Plaza” srušen sa 3.000 štapina dinamita (VIDEO)

hotel

Hotel Plaza otvoren 1984. godine, koji je izgradio bivši američki predsjednik Donald Trump, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantic Cityja

Pod naslovom “Završena Trumpova era u Atlantic Cityju sa 3.000 štapina dinamita”, dnevni list The New York Times javlja da je danas srušen nekadašnji hotel i kockarnica “Trump Plaza” u tom gradu.

Hotel Plaza otvoren 1984. godine, koji je izgradio bivši američki predsjednik Donald Trump, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantic Cityja.

Zatvoren je 2014. godine nakon što je bankrotirao, a zgrada je posljednjih godina toliko propala da su počeli da otpadaju delovi fasade sa nje.

Brojne američke televizijske stanice su uživo prenosile rušenje ovog zdanja, koje je u 9:08 sati sravnjeno sa zemljom i pretvoreno u gomilu šuta i dima.

The New York Times navodi da su posmatrači na ulici i oni koji su iz automobila željeli da uživo gledaju rušenje morali da plate 10 dolara.

Zemljište na kojem se nalazio hotel kupio je investitor Karl Ihan.

Njujorški list dodaje da ovo nije bila ni najveća ni najbolja implozija ikada izvedena detoniranjem 3.000 štapića dinamita.

Napominje takođe da je do rušenja došlo poslije manje od mesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsjednik Donald J. Trump napustio Bijelu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsjednika.