Hrabri Brčaci kupaju se u ledenoj Savi kao usred ljeta (VIDEO)

brcko

Hladno je svugdje, a pored Save je da se smrzneš, kažu malobrojni šetači, koji u čudu gledaju kako članovi kluba “Atos” plivaju kao u sred ljeta.

A oni odgovaraju da treninge nikad ne prekidaju. Nema veze da li je i koliki minus.

„To nije uticalo na naše zdravlje. Kad uđete u ovako hladnu vodu prvo imate taj osjećaj hladnoće gde vam krv iz ekstremiteta ide ka torzu .Poslije osjećate jedan određeni mir. Kad izađete napolje krv vam se vraća u te dijelove tijela i osjećaj je fantastičan“, rekao je Aleksandar Tutić, član ekstremno-plivačkog kluba “Atos” Brčko, prenosi ATV.

Aleksandar, Njegoš i Draško u Savi plivaju svaki dan već četiri godine. Zima ili ljeto, njima ne igraju nikakvu ulogu, jer sebi svake godine zadaju nove ciljeve.

„Ove godine planiram da ponovim taj poduhvat naš, 33 kilometra da otplivam iz Orašja. S obzirom da to planiram da uradim u kraćem vremenskom periodu, da bude malo takmičarski da bi ostavio neki rezultat“, kaže Draško Đurić, predsjednik ekstremno-plivačkog kluba “Atos”.

“Atosi” imaju još planova za ljeto. Najavljuju školu plivanja za najmlađe, kao i obuku spasilaca u saradnji sa brčanskim i banjalučkim roniocima. Do tada, kondiciju će održavati, kako su i navikli, u ledenoj Savi.

https://www.youtube.com/watch?v=SrjEK-9XIxA