Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I zlikovci plaču: Pogledajte reakciju serijskog silovatelja na presudu

Untitled-2

Daniel Holtzclaw, bivši policajac iz Oklahoma Cityja, proglašen je krivim zbog silovanja. Zli policajac je optužen zbog silovanja čak 13 žena, a sve se događalo dok je bio na službenoj dužnosti.

Presuda Holtzclaw još nije iznesena, ali nagađa se da bi mogao dobiti doživotni zatvor. U svakom slučaju, pohotnik će vrlo vjerojatno ostatak života provesti s ekipom s kojom se ranije susretao na ulicama grada i koje je dobar dio svoga života i slao u zatvor.

Ta činjenica, naravno, nije baš najbolje sjela Holtzclawu koji se nakon izricanja presude potpuno raspao. Nekoliko minuta gušio se u suzama i nije dizao glavu… Zanimljivo, presuda je došla na njegov 29. rođendan, a žrtve su mu iz publike zapjevale “Sretan rođendan!.

Silovateljski pohod bivšeg policajca trajao je od decembra 2013. do juna 2014. godine. Holtzclaw je inzistirao na noćnim dežurstvima i uvijek se motao po sjeveroistočnom dijelu grada, koji je ujedno i najsiromašniji. Profil žena koje je napadao bio je uvijek isti – siromašne crnkinje s kriminalnim dosjeom.

– Nije tražio žrtve po šoping centrima ili bogatijim četvrtima. Tražio je žrtva kojima niko poslije neće vjerovati, mislio je da za njih nikoga nije briga – rekao je tužitelj Lori McConnell.

Međutim, Holtzclaw se gadno prevario. Sud je priveo svih 13 žena koje su uredno svjedočile i strpale policajca u zatvor. Jadne žene su opisivale kako ih je silio na oralni seks i poslije brutalno silovao.

– Kod nekih djevojaka je pronađena i droga i Holtzclaw im je prijetio da će ih uhapsiti ako ne budu tihe.

Holtzclawa je odao DNA od 17-godišnje djevojke koji je pronađen na njegovim hlačama.