spasila se zatvora

Imala je 4.000 pratilaca na Instagramu dok nije bacila stolicu s 45. sprata

insta (1)

Njen advokat Gregory Leslie rekao je novinarima da je ushićena ishodom suđenja, a ona je objavila i fotografije te snimke s proslave sudske presude

Kanadska influenserica izbjegla je zatvorsku kaznu zbog bacanja stolice s balkona na 45. spratu na saobraćajnicu zbog – lajkova.

Marcella Zoia (20) dobila je dvije godine uslovne kazne i 150 sati društveno-korisnog rada u Torontu ove sedmice, nakon incidenta u februaru prošle godine. Osim toga, dobila je i 1.485 dolara kazne zbog svog opasnog čina koji je postao viralan.

Tužitelji su tražili zatvorsku kaznu od šest mjeseci, no Zoia je izbjegla zatvor nakon što je priznala da je kriva zbog nesvjesnog ugrožavanja života, prenosi Daily Mail.

Njen advokat Gregory Leslie rekao je novinarima da je ushićena ishodom suđenja, a ona je objavila i fotografije te snimke s proslave sudske presude.

Zoe je imala tek oko 4.000 pratitelja na Instagramu prije nego je privukla pažnju bacanjem stolice. Nakon incidenta njeni profili na društvenim mrežama su nestali, no uskoro su se ponovo pojavili i danas je na Instagramu prati više od 62.000 ljudi.

Nakon sporne snimke, Zoia se sama predala policiji. Angažirala je advokata Grega Leslieja koji je uskoro izdao priopćenje sa žaljenjem svoje klijentice zbog svojih akcija.

“Voljela bi da se to nikad nije dogodilo. Naravno, nikad ne bi poželjela da neko bude ozlijeđen”, priopćio je.

Kasnije je tvrdio da je Zoia pila alkohol te da je bila pod pritiskom svojih prijatelja da baci stolicu s balkona. Nakon što se vratila na društvene mreže, unovčila je svoju popularnost zbog tog notornog slučaja, a danas ima više od 60.000 pratitelja, s kojima redovno dijeli svoje provokativne fotografije te dobiva hiljade lajkova.