Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Interpol i FBI ga jurili pet godina, a “pao” zbog jetre

aa_picture_20151017_6546155_web

Turski državljanin po imenu Salih Acarbulut, koji je zbog pranja novca i brojnih prevara već pet godina na potjernicama FBI-a i Interpola, otkriven je u bolnici u turskom gradu Isparta a prijavila ga je doktorica ove bolnice koja je njegovu fotografiju vidjela na televiziji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Interpol i FBI za Acarbulutom su raspisali potjernice prije pet godina, u vrijeme dok je boravio u Sjedinjenim Americkim Državama (SAD).

Acarbulut je 23. septembra hospitaliziran u turskom gradu Isparta, kada mu je dijagnosticirano zatajenje jetre i respiratornog sistema, te ustanovljena životna opasnost.

Acarbulut trenutno je na intenzivnoj njezi uz cjelodnevnu prismotru policije.

Doktorica u privatnoj bolnici u Isparti Kumru Aygul na televiziji je vidjela fotografiju Saliha Acarbuluta, nakon čega je informisala policiju kako sumnja u svog pacijenta.

Policija je nakon ispitivanja njegovog pasoša ustanovila da je za Acarbulutom već duže vrijeme raspisana crvena potjernica.

“Na televiziji sam vidjela njegovu fotografiju i ime te da je za njim raspisana potjernica. Posumnjala sam i obratila se policiji”, kazala je za AA Kumru Aygul, doktorica u bolnici u Isparti.