Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iračka porodica izgubila mačku u Grčkoj, ali ih je ona pronašla u Norveškoj

233218

Britanski Guardian donosi skoro pa nevjerovatnu priču o epskom putovanju mačke koja je s izbjeglicama iz Iraka putovala do Norveške, gdje trenutno žive zajedno.

Naime, u novembru prošle godine iračka porodica je krenula prema Evropi u potrazi za sigurnijom zemljom za život. Sa sobom su poveli i mačku koju su zvali “Kunkush”.

Međutim, kada su stigli na grčki otok Lesbos, svoga ljubimca su izgubili u metežu u kojem su se našli. Nakon što ga nisu uspjeli naći, nastavili su put i, na kraju, završili u Norveškoj.

Ipak, nisu gubili nadu i nisu odustajali od potrage za “članom svoje porodice” te su putem interneta poslali poruku kako su na grčkom otoku izgubili mačku i opisali kako izgleda njihov ljubimac.

Odaslana poruka je došla i do nekoliko volontera iz Grčke, koji su se angažirali i dali u potragu za mačkom, koju su, na posljetku, pronašli u jednom priobalnom naselju.

Mački su, potom, izvadili pasoš i zaputili se prema Norveškoj, gdje su pronašli iračku porodicu i vratili im Kunkusha.

Izbjeglička porodica je u nevjerici i suzama, nakon dva mjeseca dočekala i domogla svoga ljubimca s kojim u ovoj skandivanskoj zemlji započinju novi život.