Taj ludi svijet

Ispovijest supruge sveštenika: Muž me prvo istuče, pa ode služiti liturgiju

11/06/2015

Nesrećna žena M. L., ćiji suprug radi kao sveštenik, priča o paklu kroz koji svakodnevno prolazi, jer je muž svakodnnevno zlostavlja.

“Koliko me je samo puta tukao, pa odlazio da služi liturgiju i ispoveda ljude. Zlostavljao me je pred decom i njih huškao da me napadaju. Život s njim je bio pakao”.

Ova žena potiče iz pobožne porodice, koja je bila ponosna na svoju mezimicu, jer je za muža izabrala svešteno lice.

“Bio je fin i miran. Poznavali smo se tek nekoliko meseci kada smo rešili da se uzmemo. Bila sam srećna. Verovala sam da je on odličan izbor, jer sam se zaljubila i nikada nisam sumnjala u njegove namere”, priča M. L., koja je prvi šamar dobila kada je njihovo prvo dijete imalo samo godinu dana.

Od tog momenta nije prestajao da je zlostavlja, piše Telegraf.

“U telefonskom imeniku sam bila upisana kao “krava”. Kada bismo seli na kauč, on bi postavio jastuke između, kako ne bi morao da me gleda. Koliko sam samo puta klečala i molila samo da mi kaže zašto sve to radi. Vređao me je čak i pred gostima, ali niko nije smeo da mu se suprodstavi”, kaže nesrećna žena i navodi da je njen bivši muž bio uzoran na svom poslu, ali da ga nisu svi poštovali jer su znali kako se ponaša prema svojoj porodici.

Kada se M.L. povjerila ocu, u prvi mah ju je savjetovao da se ne razvodi od muža jer je on sveštenik.

“Za pomoć sam se obratila i nadležnom vladiki. Rekao mi je da moram da čuvam porodicu i služim deci i mužu i da protiv toga ne smem. Pitala sam ga u kojoj svetoj knjizi piše da muškarac može da maltretira ženu”, kaže M.L.

Njen brak je trajao 17 godina, a batine su postale svakodnevnica. Njihovo četvoro djece sve vrijeme je gledalo šta joj je radio.

“Govorio im je da mogu da me šutnu jer ne služim ničemu. Kada je jedan moj sin počeo da usvaja taj model ponašanja, odvela sam ga kod psihijatra”, kaže M. L. koja je odlučila da pobjegne od nasilnika po svaku cijenu.

Međutim, sud je donio odluku da djeca ostanu sa njim, iako su mališani bili na meti njegovog zlostavljanja.

Komentari

2 Comments

  1. Nahid

    11/06/2015 at 05:15

    Interesantno baš da je največi broj zlostavljača vjerski nastrojeno (bilo koje vjere). Umjesto da zbog vjere budu tolerantni i popustiljivi. Islam, katoličanstvo, židovi… baš nekako agresivnost na nivou….

  2. nino

    11/06/2015 at 19:18

    Nista cudno. Drugi put ce traziti covjeka koji ima ljudskost a ne pare.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.