Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevjerovatni snimci

Italijani ne smiju na ulice, ali zato ulice odjekuju pjesmom (VIDEO)

italija

Italija je žarište koronavirusa u Evropi, a do petka je u toj zemlji registrirano 17.660 osoba pozitivnih na virus. Zabilježeno je i 1.266 smrtnih slučajeva

Italija je zbog koronavirusa u potpunoj izolaciji, a ogroman broj njenih građana je u karantinu. A Italijani ne bi bili Italijani kada i u najvećoj nevolji ne bi zapjevali.

Snimci na kojima stanari stambenih blokova u italijanskim gradovima skupa pjevaju italijansku himnu i druge pjesme, kako bi jedni drugima podizali moral, preplavili su internet.

S obzirom da su prinuđeni izbjegavati kontakte jedni sa drugima, Italijani sa prozora i balkona u svojim domovima zajednički pjevaju pjesme kojima nastoje prevazići situaciju koja ih je zadesila.

Ti su snimci preplavili društvene mreže, a poruke podrške Italijanima stižu iz cijelog svijeta.

Snimatelji su bilježeći prizore raspjevanih građana na prozoru svog stana u Milanu fotografisali i opersku pjevačicu Lauru Baldassari. Mnogi Italijani su na prozore i balkone iznijeli instrumente.

Italija je žarište koronavirusa u Evropi, a do petka je u toj zemlji registrirano 17.660 osoba pozitivnih na virus. Zabilježeno je i 1.266 smrtnih slučajeva.

Od ukupnog broja zaraženih osoba, njih oko 55 posto je u regiji Lombardija, gdje je zabilježeno čak 70 posto smrtnih slučajeva u Italiji.