Taj ludi svijet

Izgleda kao crtež djeteta, a otkriva užase koje je teško shvatiti

10/09/2018

“Poznata je po pivu i siru, i serijskom ubici.” Tako je David Farrier, narator Netflixove dokumentarne serije Dark Tourist, nonšalantno najavio svoje putovanje do Milwaukeeja na kojem se pridružio turistu na stazi zloglasnog kanibala Jeffreyja Dahmera, za kojeg je otkrio kako je nacrtao možda i najmučniji crtež na Zemlji.

Dahmer je raskomadao, a u nekim slučajevima i pojeo 17 muškaraca i dječaka od 1978. do 1991. godine. Njihovi dijelovi tijela otkriveni su u njegovom stanu, uključujući tri glave koje je čuvao u frižideru, piše News.com.au, prenosi Index.hr.

Dahmer, “Čudovište iz Milwaukeeja”, imao je homoseksualne fantazije te bi drogirao i silovao svoje žrtve, a uhvaćen je 1991. kad je jedna uspjela pobjeći. Osuđen je na 900 godina zatvora, no 1994. godine ubio ga je kolega zatvorenik.

Dahmer je tokom godina privukao svojevrsni kult, a Farrier se susreo s jednom njegovom “poštovateljicom” Natalie, samoprozvanom “crnom turisticom”.

Ona je entuzijastično objasnila zbog čega joj je njegova priča fascinantna: “Nikad nije postojao slučaj kao što je ovaj, gdje je bilo lobotomija, pokušaja da se ljude pretvori u zombije, kanibalizma, sve u jednom.”

“Također, nije bio sadist, zapravo je svojim žrtvama ponudio malu milost drogirajući ih i daveći prije nego što ih je raskomadao”, dodala je. Zatim su stvari postale pomalo čudne, kad je Natalie izvadila lobanju “Južnoamerikanca” te kad ju je Ferrier pitao ima li sličnosti između nje i Dahmera, što je negirala, no priznala je da je “čudna”.

No stvari su postale još čudnije kad je duo upoznao s Dahmerovom advokaticom Wendy Patrickus, koja je izvadila komad papira koji je dobila od svog klijenta, na kojem su bili uvrnuti detalji oltara koji je izgradio u svom stanu.

“Sačuvao je čitava tijela dvojice na krajevima… Bio je opsjednut rukama, čuvao ih je puno, a očito i puno spolovila”, objašnjava Wendy pokazujući crtež.

Farrier nije mogao vjerovati što gleda dok je Natalie objašnjavala detalje, kao što je lampa na koju je stavljao lubanje. “Toliko je čudno jer izgleda gotovo poput dječjeg crteža, a ipak je riječ o nečemu tako nevjerovatno… Mislim, ovo je kao Pravi detektiv ili nešto još gore”, kaže Farrier. Za crtež kaže da nije mogao skinuti pogled s njega.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.