Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Izvučen najveći džekpot na lutriji ikad, sav novac ide jednoj osobi

lutr

Jackpot je iznosio rekordnih 1.9 milijardi dolara, ali je narastao na 2.04 milijarde dolara do trenutka izvlačenja,”što ga čini najvećim dobitkom na lutriji na svijetu”, kazali su iz lutrije

Jedini dobitni listić za rekordnih 2.04 milijarde dolara (skoro 4 milijarde KM) jackpot Powerball lutrije prodan je u Altadeni u Kaliforniji, saopćili su u utorak iz lutrije, čime je sretni vlasnik listića postao dobitnik najvećeg dobitka na lutriji ikada.

Dobitni brojevi, koji su objavljeni u utorak ujutro nakon što je izvlačenje u ponedjeljak navečer odgođeno, bili su 10, 33, 41, 47, 56, a Powerball broj je bio 10. Šanse da jedna osoba pogodi sve brojeve bile su 1 prema 292.2 miliona, poručili su iz lutrije.

Jackpot je iznosio rekordnih 1.9 milijardi dolara, ali je narastao na 2.04 milijarde dolara do trenutka izvlačenja,”što ga čini najvećim dobitkom na lutriji na svijetu”, kazali su iz lutrije.

Zanimljivo je i da će vlasnik prodavnice u kojoj je kupljen dobitni listić dobiti nagradu od milion dolara.

Joseph Chahayed, vlasnik prodavnice koja već 20 godina prodaje listiće, oduševljen je dobitkom, a kaže i da je sretan zbog dobitnika džekpota.

Dobitnik ima rok od godinu dana da podigne novac.