Australija

Jelen kojeg su držali kao ljubimca ubio muškarca i povrijedio ženu

jelen

Ovo je prvi ovakav napad u posljednjih nekoliko godina, a dogodio se u vrijeme sezone parenja, kada jeleni postaju agresivni

Jelen koji je držan kao ljubimac usmrtio je jednog čovjeka i teško povrijedio njegovu suprugu u Australiji, saopštila je danas policija.

Ovo je prvi ovakav napad u posljednjih nekoliko godina, a dogodio se u vrijeme sezone parenja, kada jeleni postaju agresivni.

Životinja, križanac losa i jelena, napala je čovjeka kada je ušao u njen ograđeni prostor na svom imanju nedaleko od grada Wangaratta, 200 kilometara sjeveroistočno od Melbourna.

Žena je pokušala da mu pomogne, ali je jelen i nju teško povrijedio, navodi policija.

“Nažalost, povrede muškarca bile su fatalne, a žena je zadobila povrede opasne po život”, izjavio je novinarima policijski narednik Paul Pursell.

Policajci su usmrtili jelena iz vatrenog oružja nakon što su stigli na lice mjesta.

Jeleni su dovedeni u Australiju tokom 19. vijeka i imaju status vrste koja nanosi štetu. Oko milion divljih jelena živi u državi Victoria, navodi se u procjenama državnih službi.

Ove životinje su najagresivnije tokom godišnje sezone parenja.

“To je veoma, veoma kratka, ali oštra sezona kada oni postaju agresivni i bore se međusobno”, izjavio je David Voss iz Australijskog udruženja za jelene.

On kaže da jeleni obično bježe kada naiđu ljudu, ali da ova životinja “nije imala kuda i umjesto toga je napala”.

Policija nije objavila detalje događaja.