Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raspjevana politika

Kad zapjevaju Mile i Kolinda godina se, nažalost, ne zaboravlja

kolinda mile

Kad je regija u pitanju na sceni je najviše melodije stiglo iz Hrvatske.

Godina iz nas ostat će upamćena i po muzičkim nastupima bh. i regionalnih političara. No, to nije ni čudo, s obzirom da se politika na Zapadnom Balkanu doživljava kao svojevrsni šou i zabava, u kojem vlast uživa a široke narodne mase aplaudiraju.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH pjevao je skoro cijelu godinu. U januaru 2018. godine plakao je uz pjesmu “Pukni zoro”. Pjevao je Dodik i u predizbornoj kampanji, a nakon što je proglasio pobjedu i obznanio svijetu da je novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, institucije i države koje ne priznaje, Milorad Dodik otišao je slaviti u jedan restoran u Banjoj Luci. Tamo je, uz pristalice svoje stranke, slavio i pjevao do kasno u noć.

Pa smo tako, zahvaljujući videu koji je na YouTube objavila Alternativna televizija, vidjeli kako to izgleda kad Dodik zapjeva Louisovu pjesmu “Slike u oku.”

Kad je regija u pitanju na sceni je najviše melodije stiglo iz Hrvatske.

Nakon što je 2017. godine Ivica Dačić, srbijanski šef diplomatije pokazao svoje pjevačko umijeće pjevajući turskom predsjedniku Erdoganu u 2018. „zablisatala“ je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Za razliku od Dačića, Grabar-Kitarović nije iznenadila svojim repertoarom. S obzirom na njenu retoriku, pjevanje Thompsonovog hita u kojem veliča Herceg Bosnu joj je sasvim pristajalo.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je tokom svoje posjete SAD-u u septembru 2018. prisustvovala obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata. I zapjevala Thompsonovov hit “Lijepa li si.”
Hrvatska predsjednica izašla je na pozornicu, uzela mikrofon u ruke i zapjevala Thompsonovu pjesmu ‘Lijepa li si’, no imala je problema s riječima pa se koristila ‘šalabahterom’, odnosno riječi pjesme je čitala s mobitela.