Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Kada je saznao da će mu pas umrijeti odveo ga na nezaboravno putovanje

28/05/2015

Nakon posjete veterinaru, Thomas Neil Rodriguez iz New Yorka, doznao je da njegovom psu, mješancu Pohu, nije još dugo preostalo.

Thomas je stoga odlučio posljednje dane sa svojim ljubimcem provesti na najbolji mogući način – putujući SAD-om.

“Bio je to odličan izlet. Proveo sam sedam tjedana s Pohom. Isprva sam mislio da neće izdržati ni dvije sedmice, ali jest”, rekao je za ABC News Rodriguez koji je sa svojim psom posjetio 35 američkih gradova.

Priča ovog simpatičnog mješanca i njegovog vlasnika počinje u prosincu 1999. kada ga je Rodriguez odveo kući iz jednog psećeg azila, ali u februaru ove godine stvari su drastično krenule nagore.

“Puno putujem i jednom kad sam se vratio kući, primijetio sam da mu je jako loše. Bilo je jasno da neće još dugo pa sam odlučio da je vrijeme za ovaj poduži izlet”, govori Rodriguez i nastavlja:

“Isprva sam ga htio samo odvesti do Pacifika jer obožava plivanje. Nakon toga je izgledao pet godina mlađe i bio pun energije”.

Na svom su putovanju posjetili mnoge gradove, a nakratko su se zaustavili kako bi posjetili kuću Waltera Whitea (Breaking Bad) u New Mexicu i kuću Gooniesa u Oregonu.

“Malo za njega, malo za mene”, rekao je vlasnik.

Prije nego su krenuli na put, Rodriguez je otvorio i profil na Instagramu na kojem je objavio fotografije s ovog velikog putovanja.

“Moj je život haos. Uvijek sam na putu, a Poh je moj dom, moje dijete. Mislim da se to svidjelo mnogim vlasnicima pasa. Znam da bi i oni željeli provoditi više vremena sa svojim ljubimcima, ali život se ponekad ispriječi. Super sam sretan što ovo mogu učiniti. Ljudi misle da ja brinem o Pohu, ali on zapravo brine o meni”, rekao je na kraju Rodriguez.

I miss my momma. #tbt to Fort funston sf

A photo posted by poh the dog (@pohthedogsbigadventure) on

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.