Kafić od leda atrakcija u vrelom Kuvajtu (FOTO)

Kafić od leda atrakcija u vrelom Kuvajtu

“Minus 11 Ice Cafe”, jedini je kafić napravljen od leda u Perzijskom zaljevu i najveći “ledeni kafić” u svijetu, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

Kafić u kojem je sve napravljeno od leda, smješten je u poznatom Al Tijaria tornju visokom 218.2 metara, četvrtoj najvećoj poslovnoj zgradi Kuvajta, glavnog grada istoimene države.

Jedinstveni izgled u kombinaciji sa svjetlosnim efektima čini posjetu kafiću nezaboravnim. U njemu su izgrađene ledene replike kamila, konja, stolica, stolova, ptica, zmajeva i drugih ukrasa. Ledene su i čaše u kojima se poslužuju napici.

Za ovakvo iskustvo posjetioci izdvajaju 50 dolara u šta je uračunato piće po želji i zimski outfit. Uz dozvoljeno fotografisanje i dodirivanje skulptura od leda, posjeta je ograničena na 45 minuta.

Ovaj kafić je posebno atraktivan u zemlji u kojoj vlada polupustinjska klima. U ljetnim mjesecima kada zemlju zahvati tropski val, prosječne temperature kreću se od 42 do 48 stepeni. Najniža temperatura u toj zemlji izmjerena je 1964. godine – minus šest stepeni Celzijusa.