Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Kafić po uzoru na seriju Breaking Bad postao atrakcija u Turskoj (FOTO)

29/07/2015

Mladi turski fotograf Deniz Kosan otvorio je u Istanbulu kafić Walter's Coffee Roastery za koji mu je kao inspiracija poslužila kultna serija Breaking bad.

Posjetitelji u kafiću mogu uživati u dekoru koji podsjeća na naučni laboratorij u kakvom su glavni glumci serije Walter White (Bryan Cranston) i Jesse Pinkman (Aaron Paul) proizvodili kristalni meth te u poslasticama na temu serije.

Serious delivery from #walterscoffee (By the way, we don't have a branch in London, yet…)

Fotografiju objavljuje Walter's Coffee Roastery (@walterscoffee)

Kafić možda ne nudi plave kristale ili prženu piletinu (koja se u seriji nudila u fiktivnom meksičkom restoranu Los Pollos Hermanos koji je u seriji njegovom vlasniku Gusu Fringu /Giancarlo Esposito/ služio kao paravan za kriminalne radnje), ali zato je moguće vidjeti barmene obučene u žuta odijela kao što su bili odjeveni glavni glumci pri proizvodnji plavog metha; bombone plave boje koji podsjećaju na tu drogu, pića servirana u hemijskom posuđu te ogroman periodni sistem na zidu.

@9GAG'te bizi görürseniz şaşırmayın. ? / Don't be surprised if you see us on @9GAG #9gag #walterscoffee ☕️

Fotografiju objavljuje Walter's Coffee Roastery (@walterscoffee)

“Taj vas slatki kafić natjera na pitanje što bi moglo biti drugačije da su se Walt i Jesse odlučili baviti biznisom kafe, a ne metamfetamina”, objavila je jedna od novinarka i blogerica.

Serija Breaking bad jedna je od rekordera u osvajanju zlatnih Emmyja, a tokom pet sezona prikazivanja imali su 58 nominacija i 29 osvojenih Emmyja.

1. Geleneksel #breakingbeans şenlikleri başladı. ? #walterscoffee

Fotografiju objavljuje Walter's Coffee Roastery (@walterscoffee)

Radnja se vrti oko sredovječnog profesora hemije Waltera Whitea, koji saznaje da ima rak pluća i da mu preostaje godina dana života, te se upušta u kriminalne radnje. Tokom vremena se mijenja pozicija u poslu te psiha Waltera od kuhara metha i mirne osobe postaje hladnokrvni ubica i glavni proizvođač metha u cijelom južnom dijelu SAD-a i sjevernog Meksika.

Her gün taze kavurduğumuz kahvemizi isterseniz çekirdek veya çekilmiş olarak alın ve kendiniz hazırlayın. ☕️ #walterscoffee

Fotografiju objavljuje Walter's Coffee Roastery (@walterscoffee)

Uz Cranstona, glavnu ulogu ima Aaron Paul, koji glumi tridesetogodišnjeg narkomana i sitnog dilera Jessea Pinkmana, prenosi agencija Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.