Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako izgleda kosidba po snijegu u Višegradu

snijeg-kosidba-visegrad

Iako je sezona kosidbe završena prije nekoliko mjeseci, to trojicu mladića iz Višegrada nije spriječilo da se “naoružaju” kosama i izađu na njivu, koja je, u ovom slučaju umjesto travom bila prekrivena snježnim pokrivačem.

Naime, svi oni koji prate društvene mreže – Youtube i Facebook svakodnevno svjedoče mnogim nesvakidašnjim situacijama – od onih koje će nas ražalostiti, do onih od kojih možemo lijepo da se nasmijemo.

Ovoga puta ne možemo da ostanemo ravnodušni na jednu od boljih parodija, koja je preplavila društvene mreže i dobro nasmijala mnogobrojnu raju – Višegradska kosidba po snijegu.

Nakon što su se trojica mladića iz Višegrada sastali na “njivi”, nazdravili su rakijom, naoštrili kose, te se bacili u “akciju”.

https://www.youtube.com/watch?v=PDAm1jhouuU

– Sretna dana, sretne kosidbe. Ajde da nazdravimo za početak ove sretne kosidbe – kazali su i krenuli sa poslom.

Posao im, čini se, nije mnogo teško pao, iako su se u nekoliko navrata, kako možemo primijetiti na video snimku, žalili na vrućinu i ubode insekata.

Oko vrata su nosili peškire, kako to i dolikuje ljetnim radovima na polju. Povremeno su brisali znoj sa čela i pjevušili.

– Kosi tata, kosim ja, kosimo obadva – riječi su pjesme koju su trojica mladića iz Višegrada ispjevavali, dok su kosili.

Snimak je na Youtubeu prikupio mnoštvo pregleda, lajkova i komentara.

Na ono što je prikazano na ovom video snimku nije ostala ravnodušna čak ni osoba koja se nalazila iza kamere, jer se tokom snimanja performansa mogao čuti blagi smijeh.