Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policijski sat

Kako nasamariti policiju tokom zabrane kretanja? Ovaj Tuzlak to dobro zna (VIDEO)

ps

Poneki i vješto izbjegavaju policijske patrole za vrijeme zabrane kretanje. To potvrđuje i snimak iz tuzlanskog naselja Brčanska Malta zabilježen sinoć

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je četiri puta na području Tuzle, Gradačca, Banovića i Lukavca, a radi se o nepostupanju po Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani kretanja svih osoba u vremenu od 18.00 do 05.00 sati, koja je na području FBiH na snagu stupila 22. marta.

Prvog dana nakon uvođenja naredbe 63 osobe nisu postupale po njoj, da bi se ta broj u narednim danima značajno smanjivao.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici, a protiv prekršilaca slijede zakonom predviđene sankcije.

Međutim, poneki i vješto izbjegavaju policijske patrole za vrijeme zabrane kretanje. To potvrđuje i snimak iz tuzlanskog naselja Brčanska Malta zabilježen sinoć.

Na njemu se vidi kako se neodgovorni, ali domišljati, građanin krije iza kioska dok policijska patrola upozorava na poštivanje policijskog sata.