Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nema batina, ali..."

Kako Novak i Jelena Đoković odgajaju djecu: Jedna stvar im je strogo zabranjena

jelena novak djokovic – instagram

Ona je poručila kako su Stefan i Tara prva generacija koja ne dobija batine i da se ona i Novak protive nasilju

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, gostujući u panelu “Budućnost je sad”otkrila je kako ovaj bračni par odgaja svoje dvoje djece, sina Stefana i kćerku Taru.

Ona je poručila kako su Stefan i Tara prva generacija koja ne dobija batine i da se ona i Novak protive nasilju.

“Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nisu dobivala batine. Ja sam dobivala batine od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i vjerujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju historije i budućnosti”, poručila je Jelena tokom gostovanja.

Mnoge je iznenadila teorija Jelene Đoković o svijećama na rođendanskoj torti. Naime, kako je naglasila, to je za Stefana i Taru zabranjeno.

“Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim taj običaj”, dodaje Jelena.

Inače, Jelena i Novak su u braku još od 2014. godine, a njihova veza datira iz školskih dana.