zapadna hercegovina

Kanton koji je ukinuo policijski sat postaje centar zabave u BiH, klubovi najavili zabave

zurka

Ukidanjem restrikcija u Zapadnohercegovačkom kantonu noćni klubovi su putem društvenih mreža odmah najavili lude provode, a među prvima je noćni klub iz Ljubuškog najavio žurku uz DJ-a, te za 14. i 15. maj okupljanje zakazao u 20 sati

Noćni život ovog vikenda oživljava u zapadnoj Hercegovini koja je jedina u FBiH ukinula policijski sat. Time bi ovaj dio BiH mogao postati centar provoda sudeći prema najavama noćnih klubova koji organizuju lude zabave.

Ukidanjem restrikcija u Zapadnohercegovačkom kantonu noćni klubovi su putem društvenih mreža odmah najavili lude provode, a među prvima je noćni klub iz Ljubuškog najavio žurku uz DJ-a, te za 14. i 15. maj okupljanje zakazao u 20 sati.

– Ekipa nakon duge pauze konačno smo ponovo sa vama, uživajte u vikendu punom dobre zabave i hitova uz naš DJ dvojac – naveli su iz kluba.

U komentarima na društvenim mrežama svoje dolaske najavljuju gosti i iz drugih gradova, pa čak i iz susjedne Hrvatske.

Noćni život na području Hercegovine, uprkos svim restrikcijama, do sada nije u potpunosti minuo, a novim mjerama Kriznog štaba ZHK koji je jedini u FBiH ukinuo policijski sat, ovaj kanton bi mogao postati ludih provoda za ovu regiju.

Podsjetimo da je u Federacije BiH policijski sat na snazi od 23 do 5 sati ujutro i da ZHK kao jedini kanton koji je proglasio stanje prirodne nesreće nove mjere donosi samostalno bez uticaja na više nivoe vlasti.

Odlukom Štaba civilne zaštite HNK uz ukidanje policijskog sata je ukinuta i zabrana okupljanja na otvorenom prostoru, dok je okupljanja veća od 100 ljudi u zatvorenom prostoru potrebno prijaviti nadležnim službama.