Bor u Srbiji

Kćerki donio poklon, pa završio iza rešetaka

bor srbija

Priveden S. K. (37) iz sela u okolini Bora jer je, navodno, prekršio zabranu prilaska supruzi. Ženi poslao SMS da je ispred kuće ostavio kutiju, a ona ga prijavila

Tridesetsedmogodišnji S. K. iz jednog iz okoline Bora dobio je pritvor od mjesec samo zato što je htio da iznenadi svoju kćerku za rođendan! Naime, S. K. je imao zabranu prilaska supruzi, a ona ga je prijavila policiji jer je na kućnom pragu ostavio poklon namjenjen djetetu.

Kako pišu “Novosti”, S. K. i njegova supruga su se posvađali, a žena je odmah pozvala policiju i prijavila nasilje u porodici. Policijski organi su ubrzo stigli na lice mjesta.

S. K. je kazao da nikada u životu nije ni pomislio da digne ruku na suprugu, te da su takve rasprave uobičajene za bračne drugove. I supruga je potvrila da je muž nikada nije tukao, kao i da se sve okončalo svađom. Ali, izjavila je i da se uplašila, te da smatra da je S. K. bio nasilan prema njoj.

Po kratkom postupku, S. K. je izrečena mjera udaljenja iz porodice u naredna dva dana.

– Međutim, sutradan je kćerki S. K. bio rođendan, a to dijete je jako vezano za oca. On je, prije nego što je udaljen iz kuće, obećao da će joj kupiti šta želi.

S. K. je kupio poklon, lijepo ga zapakovao, odnio do ulaznih vrata kuće u kojoj živi i tu ga ostavio na pragu. Nadao se da će njegova kćerka kasnije otvoriti vrata i uzeti dar koji je toliko željela.

Međutim, počela je da pada kiša i S. K. se uplašio da će se sve pokvasiti. Bojeći se da kćerka ne pomisli da ju je slagao, poslao je supruzi SMS poruku da je djetetu kupio poklon i da ga je ostavio ispred vrata. Ženu je zamolio da uzme to i preda kćerki.

Međutim, žena je odmah pozvala policiju i prijavila da je S. K. došao do kuće iako nije isteklo 48 sati.

Policiji nije preostalo ništa drugo nego da privede S. K., pišu “Novosti” i dodaju: On se branio da je samo želio da ispuni obećanje dato kćerki. Ali, zakon je zakon. S. K. je, zbog nasilja u porodici, određen pritvor do 30 dana, nakon čega je sproveden na odsluženje kazne.