Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraljica srbijanske automafije slobodu platila višemilionskom kaucijom

11892204_10206132665947008_8334896684420218096_n

Novosađanka Tatjana Mioković od jučer se, nakon dva mjeseca zatvora, nalazi na slobodi nakon što je sud prihvatio milionsku kauciju, piše srpski Blic.

Ona je, naime, s nevjenčanim suprugom Zoranom Jankovićem Kumom i još osam osoba uhapšena i osumnjičena da je članica međunarodne automafije.

– Tatjana i njezin nevjenčani muž uhapšeni su u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i krivotvorenjem kompletne dokumentacije.

U akciji je uhićeno ukupno 29 osoba, od toga u Srbiji deset. U Srbiji je pronađeno ukupno 29 skupocjenih vozila koja potom oduzeta od prevarenih kupaca.

Mioković i Janković bili su dio srpskog jet-seta i često su se družili sa zvijezdama srpske estrade. Njihovi profili na društvenim mrežama zatrpani su fotografijama sa najpoznatijim estradnjacima, zbog čega se u javnosti odmah posumnjalo da su upravo među njima imali klijentelu za ukradena vozila.

Istraga koju vodi Tužiteljstvo za organizirani kriminal utvrdit će i tu mogućnost, zbog čega je moguće da će i pojedini estradnjaci biti saslušani, piše srpski Blic.