Taj ludi svijet

Velika Britanija

Kupio “bebu” pitona, nije slutio da će postati najveći na svijetu (VIDEO)

12/11/2019

Radi se o izuzetno opasnoj zvijeri koja bi mogla biti smrtonosna ako se s njom ne zna rukovati

Porodični čovjek kupio je kućnog ljubimca, 20 centimetara dugog pitona. Nije ni sanjao da će izrasti u najvećeg Burmanskog pitona na svijetu, dugačkog više od pet i po metara!

Marcus Hobbs iz britanskog Gloucestershirea kupio je Hexxie, kako je nazvao, iz prodavnice s kućnim ljubimcima kad je bila minijaturna, a danas je teška više od 100 kilograma.

Hrani je životinjama – zečevima, jelenima, kozama, svinjama koje nabavlja od lokalnih farmera, a zmija još uvijek raste.

Radi se o izuzetno opasnoj zvijeri koja bi mogla biti smrtonosna ako se s njom ne zna rukovati. Odraslog čovjeka udavi i proguta cijelog za samo nekoliko minuta!

Ipak, Hobbs je uvjeren kako Hexxie nikad ne bi nikome naudila, ali iz predostrožnosti je ne pušta blizu svoje djece, četverogodišnjeg i jednogodišnjeg dječaka.

“Znao sam da će narasti, ali prevazišla je svačija očekivanja. Strastveno volim zmije, pokušavam ljude upoznati s njima kako bi ih razumjeli. Boje ih se zato što misle da će ih ubiti, ali ja ih pokušavam uvjeriti u suprotno”, kaže Hobbs.

Kaže da je samo jednom doživio neugodnost sa svojim kućnim ljubimcem, i to kad joj je liječio ranu.

“Nije me ugrizla, ali bilo je blizu. Neugodno je kad vas ovakva zmija ugrize, jer nema puštanja zbog oblika njenih zuba, koji svaki strši u drugom pravcu”, objasnio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.