Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

testirani

Lavovi u zagrebačkom ZOO vrtu pozitivni na koronu, prvo su počeli kašljati

New Project – 2021-11-26T151714.144

Od četiri lava koja se nalaze zajedno u zagrebačkom ZOO vrtu, dva su zasad pozitivna na koron

– Lavica Ayana inače ima respiratornih problema zimi. Išli smo je testirati i ispalo je da ima koronu, rekao nam je direktor zagrebačkog zoološkog vrta, Damir Skok.

Nakon toga su testirali i lava Lea. Ispostavilo se da je i on zaražen.

Prvi simptomi kod lavice Ayane su krenuli u nedjelju, počela je kašljati. Malo nakon toga je i Leo počeo kašljati i simptomi su bili isti kao kod lavice.

– Kad smo Ayanu tretirali i nije prošlo kašljanje, Leo je počeo sa istim simptomima. Onda smo ih išli testirati na respiratorne viruse i ispalo je da su oboje pozitivni na koronu – kazao je Skok za 24sata.hr.

Način na koji su uspjeli testirati lavove je jednostavan, prakticiraju medicinski trening s njima kako bi lavovi došli u manju nastambu i prišli bliže. Na taj način nije ih potrebno uspavljivati.

– Oni priđu bliže i mi ih hranimo mesom, dok otvaraju usta mi u toku procesa gurnemo štapić u nos i to je to. Jednostavno je, oni su već naučeni jer je to trening i ne moramo ih onda uspavati – objasnio je Skok.

Foto: Damir Skok/Facebook

Od četiri lava koja se nalaze zajedno u zagrebačkom ZOO vrtu, dva su zasad pozitivna na koronu i razloga za brigu oko ugrožavanja ostalih životinja nema, pošto su se simptomi već smirili.

Ayana i Leo su trenutno dobro, normalno se ponašaju i normalno jedu.