Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liječnika proglašenog mrtvim prije 20 godina pronašli živog u šumi

NgnLsS92

Carlos Sanchez Ortiz de Salazar bez traga je nestao prije dvadeset godina. Nakon iscrpne potrage, ljekar je proglašen mrtvim. Prije dvije sedmice pronađen je u – šumi Shrvani roditelji prije puna su dva desetljeća “pokopali” sina, mladog i perspektivnog španskog ljekara.

Iako on nikada nije pronađen, potraga je okončana jer nije polučila nikakvim rezultatima. Carlos Sanchez Ortiz de Salazar iz Seville tako je 2010. godine i službeno proglašen mrtvim, na 15 godišnjicu svog nestanka.

NgnLsS9

Te 1995. godine Carlos je imao 26 godina i bolovao je od depresije. Dveseset godina kasnije, prije dvije sedmice, njegovi su roditelji primili vijest kojoj se nisu nadali ni u najluđim snovima: “Vaš je sin živ!”

Naime, na njega su i njegov šator u sjevernoj Toskani u Italiji naišla dva berača gljiva.

On im se predstavio i rekao im da je Španac koji se zove Carlos i koji u toj šumi živi već 20 godina. Pokazao im je i svoj prastari pasoš i objasnio im da nema smisla da institucijama otkrivaju gdje se nalazi jer će, čim odu, promijeniti lokaciju, piše Daily Mail.

2E43F59100000578-3309746-image-a-35_1447067518987

Oni su ipak kontaktirali španski zavod za nestale osobe koji je vrlo brzo locirao Carlosove roditelje. Oni su odmah odletjeli u Italiju kako bi ga našli, no Carlosa više nije bilo.

– Nama je vrlo bitno kao roditeljima da znamo da je živ, ali smo zabrinuti za njegovo zdravlje. Poštujemo njegove želje i njegovu slobodu, no nećemo mirovati dok ga ne uspijemo barem zagrliti, pa makar to bilo i posljednji put. Mi samo želimo da on bude dobro, izjavila je njegova majka.