Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljekari u čudu: U istoriji medicine nismo vidjeli ništa slično

uho

Iz uha Shreye Darje, 12-godišnje djevojčice iz grada Deesa na zapadu Indije, uklonjeno je više od 1000 divovskih mrava nakon što su ih doktori pronašli kako nesu jajašca u njezinom ušnom kanalu.

Roditelji malene Shreye kazali su kako iz njezinog uha svakog dana izađe desetak živih mrava.

Njezin problem počeo je u avgustu prošle godine. Osjetila je iritaciju u uhu i posjetila doktora koji su pronašli čitavo gnijezdo u njezinom uhu.

Dosad su doktori izvadili na stotine mrava, ali uprkos svemu što su probali, problem još uvijek postoji, a mravi su se nastavili množiti. I njezini očajni roditelji

Video snimljen endoskopskom kamerom prikazuje doktora kako uklanja mrtve mrave iz uha djevojčice.

https://youtu.be/Avh4G9vYAjY

– Napravili smo sve moguće snimke uključujući MRI i CT i svi su normalni. Ne možemo pronaći nikakvu abnormalnost u njezinim ušima – kazao je otorinolaringolog dr. Jawahar Talsania.

– Ništa je ne boli, unatoč tome što je mravi grizu i nismo pronašli nikakvo oštećenje u uhu. porodica vodi normalan život u čistoj okolini stoga ne možemo za ovo kriviti teške životne uslove. U istoriji medicine nismo vidjeli ništa slično – kazao je doktor koji je napomenuo kako su pokušali i ugušiti mrave kapima ali da ih to nije zaustavilo.

– Ne vjerujemo da se mravi legu u njezinim ušima jer nismo opazili maticu nigdje. Potpuno smo zbunjeni – kazao je i dodao kako su ušli kamerom u uho ali nisu pronašli jajašca.

Otac djevojčice, Sanjay Darji (40) strahuje da bi se situacija mogla pogoršati.

– Sada je briljantno dijete i bojim se kako će ovo utjecati na njezino školovanje. Već sad je dosta izostala iz škole. Ostala djeca iz škole je zadirkuju i zbog toga se osjeća loše. Želim da ovaj problem nestane što prije kako joj ne bi uništilo samopouzdanje – kazao je otac.