sve priznao

Lupež koji je šokirao Britaniju dobio šest i po godina robije

otmica

Na suđenju je priznao “pljačku, tri krivična djela otmice i jedno podmetanje požara”

“Lupež će u zatvor šest godina i pet mjeseci jer je majku izvukao iz automobila i odvezao se s njeno troje djece koja su bila na stražnjem sjedalu vozila”, piše Daily Mail o sudskoj presudi Suda u Leedsu za slučaj koji je prošlog oktobra zgrozio Veliku Britaniju.

Kćerke nesretne žene, u dobi od četiri, pet i sedam godina, vrištale su od straha dok je ovisnik o kokainu Ryan Fraser (27) pokušavao ukrasti vozilo njihove majke “Ford Kuga” u otkobru prošle godine.

Fraser je spazio 40-godišnju ženu kako izlazi iz automobila ispred frizerskog salona u Leeds oko 9 sati. Uspio ju je odbaciti na pločnik, dok su njena djeca prestrašeno vrištala u vozilu.

Hrabra majka digla se nekako na noge i pokušala zaustaviti kradljivca da ne odveze automobil u kojem su bila njena djeca držeći se za vozačeva vrata što je duže mogla. No, nije uspjela.

Saučesnik Andrew Hall na suvozačevom mjestu molio je Frasera da se zaustavi i pusti djecu van. Na kraju je to ovaj učinio i djevojčice su izbacili ispred jedne kuće nekoliko stotina metara nakon što su zamakli iza ugla.

Sat vremena kasnije, automobil su ostavili i zapalili Fraser, njegova bivša cura Nicole Swaine i još jedna djevojka, Rachel Barrow.

Žena još uvijek pati od bolova u leđima koje je zaradila prilikom napada i strahuje da se nikada neće potpuno oporaviti.

Rekla je da njena djeca sada imaju problema sa spavanjem, a četverogodišnja kćer joj je rekla: “Ne mogu ih izbaciti iz glave.”

Rekla je da se sada boji da ide sama bilo gdje, uvijek gleda preko ramena i planira gdje će se parkirati.

Fraser je na suđenju priznao “pljačku, tri krivična djela otmice i jedno podmetanje požara”. Dobio je šest godina i pet mjeseci zatvora.

Njegov saučesnik Hall (34) zatvoren je na pet godina i šest mjeseci nakon što je priznao krivicu za pljačku.

Djevojke su priznale podmetanje požara.

Swaine (23) osuđen je na šest mjeseci uslovne zatvorske kazne, a druga (29) uslovno na tri mjeseca zatvora.