Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obilježavanje "bogojavljenja"

Majku pred očima dvoje djece odnijela riječna struja

New Project – 2022-01-22T201708.889
FOTO: Daily Mail / Screenshot

Uznemirujući video prikazuje ženu (40) kako u srijedu uranja u rijeku Oredezh blizu Vyre, sela južno od Sankt Peterburga u Rusiji

Majku dvoje djece, koja je skočila kroz rupu napravljenu na zaleđenoj rijeci kako bi obilježila pravoslavno Bogojavljenje, odnijela je jaka struja, prenosi britanski Daily Mail.

Njeno tijelo još uvijek nije pronađeno i pretpostavlja se da je mrtva, a cijela tragedija odigrala se pred očima njeno dvoje djece koja su vrištala.

Uznemirujući video prikazuje ženu (40) kako u srijedu uranja u rijeku Oredezh blizu Vyre, sela južno od Sankt Peterburga u Rusiji.

Odmah je nastala panika nakon što je ženu, advokaticu iz Sankt Peterburga, povukla pod led snažna riječna struja. Njena uznemirena djeca vrište, a jedno se čuje kako plače i doziva “Mama, mama”, dok ih druga žena pokušava utješiti. Muškarac za kojeg se vjeruje da je muž nesretne žene, vidi se kako uranja u ledenu rupu, ali ne uspjeva pronaći ženu koja je prije njega skočila u rupu u ledu.

Pozvani su i ronioci spasioci koji također nisu uspjeli pronaći njeno tijelo.

Alexander Zuyev, voditelj hitne spasilačke službe VOSVOD, kritikovao je pravljenje ledene rupe na mjestu gdje je rijeka imala jak tok.

“Žena je otišla uroniti na mjesto gdje nema spasilaca, niti odgovarajuće rasvjete, u neprikladnoj ledenoj rupi. To je jedna od najopasnijih rijeka u Lenjingradskoj regiji i ljudi se u njoj utapaju svake godine, čak i ljeti”, kazao je Zuyev i dodaoa:

“Jednostavno, odnijela ju je struja”.