lisica zločinac

Masakr u ZOO vrtu: Pronašli 25 ubijenih flamingosa, otkriven i krivac

FR207ogWYAMqogf

Preživjele ptice premještene su u zatvorene prostore, dok patke trenutno borave u natkrivenom vanjskom prostoru

U zoološkom vrtu u američkom Washingtonu, D.C. dogodio se nesvakidašnji incident – lisica se, naime, probila do staništa ptica na otvorenome u Nacionalnom vrtu Smithsonian i ubila 25 flaminga.

Radnici su u ponedjeljak ujutro pronašli mrtve flamingose i uočili lisicu koja je potom pobjegla iz staništa. Uz desetke mrtvih američkih flamingosa, ubijena je i patka lastarka, a ozlijeđena su još tri flamingosa, izvijestili su dužnosnici i dodali kako su prije incidenta u jatu zoološkoga vrta živjela 74 flamingosa.

– Ovo je ogroman gubitak za nas i sve koji brinu o našim životinjama – rekla je Brandie Smith, direktorica Nacionalnog zoološkog vrta Smithsonian i instituta za biologiju očuvanja, a prenosi NBC News.

Preživjele ptice premještene su u zatvorene prostore, dok patke trenutno borave u natkrivenom vanjskom prostoru.

Inspekcija je u ponedjeljak otkrila rupu u čvrstoj metalnoj mreži koja okružuje vanjsko dvorište, a incident je i dalje pod istragom. Metalna mreža koja okružuje stanište u međuvremenu je ojačana, postavljene su i “žive” zamke, ali i digitalni fotoaparati s infracrvenim senzorima koji prate sve noćne aktivnosti.

Jato flaminga u Nacionalnom vrtu Smithsonian uglavnom živi na otvorenome u dvorištu s grijanim bazenom i štalom. Ovotjedni incident bio je prvi proboj grabežljivaca u tom vrtu.