Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lažni hirurg

Maser uz pomoć cvjećarke obavljao estetske operacije i unakazio mnoge

sava222

Sava Knežević (23) i njegova majka Danijela (49) uhapšeni su jučer u Beogradu zbog nadriliječništva i ugrožavanja života pacijenata

Sava Knežević (23) i njegova majka Danijela (49) uhićeni su jučer u Beogradu zbog nadriliječništva i ugrožavanja života pacijenata. Njega se sumnjiči da je unakazio na desetine ljudi lažno se predstavljajući kao estetski kirurg.

Kako piše Blic, osumnjičeni Knežević je u neregistriranoj ordinaciji „Dr Sauvage“ u Beogradu između 2. januara 2020. i 8. aprila 2021. godine za novčanu naknadu obavljao zahvate bez odgovarajuće stručne spreme i bez licence. To je za posljedicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih osoba, a u svemu mu je asistirala majka Danijela Knežević, koja je u navedenom razdoblju u neregistriranoj ordinaciji primala pacijente od njih uzimala novac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr Sava unakazene (@savaknezevicsauvage_unakazene)

Kako se doznalo, Sava Knežević po struci je maser, završio je tek prvu godinu stomatologije, a njegova majka je cvjećarka. Ordinaciju su imali u samom centru srpske prijestolnice, a improviziranu operacijsku dvoranu napravili su na zastakljenoj terasi. Sava Knežević je uz asistenciju majke cvjećarke operirao i djevojke i muškarce, a među njegovim žrtvama bilo je i pacijenata iz cijelog regiona.

Kada su se klijenti dolazili žaliti jer operacija nije dala rezultat kakav su očekivali, on bi im prijetio i gnjusno ih vrijeđao. Veliki broj operiranih dobio je nakon zahvata ožiljke, opekotine i rupe na raznim dijelovima tijela odakle su im vadili salo i prebacivali ga na grudi ili usne, a neki tvrde da im je i život bio ugrožen. Nezadovoljne pacijentice svoje fotografije i iskustva su dijelile na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr Sava unakazene (@savaknezevicsauvage_unakazene)

Lažni kirurg lažirao je čak i godinu rođenja. Predstavljao se da je 1989, umjesto 1998. godište.

Jedna od njegovih žrtava je i Katarina Liović (33) iz Zagreba, koja tvrdi da je zbog nestručno obavljenog zahvata zamalo ostala bez usne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katarina Liovic (@liovickatarina)

– Uopće me ne čudi, pa on se stalno hvalio kako je zanat “ispekao” u inostranstvu i da je često radio u drugim zemljama. Koliko daleko je išao, najbolje govori da je na svoj Instagram postavljao slike uspješnih tretmana jednog poznatog azerbajdžanskog hirurga, a kada sam ga pitala zašto objavljuje nešto što nije njegov rad, rekao mi je da je to njegov učenik. Tek kasnije, kada sam shvatila da je prevarant, kontaktirala sam tog liječnika koji mi je rekao da nikada nije čuo za Savu Kneževića – kaže ona.

Brojne druge žene izašle su u javnost s detaljima zahvata kojima su bile podvrgnute u njegovoj ordinaciji. Jedna od žrtava Branislava Lovrenović, koja već godinama živi u Švicarskoj, iznijela je svoju priču za portal Žena.rs.

– Oglas za njegovu ordinaciju bio je vrlo profesionalan, bila sam uvjerena da sam u pravim rukama. Rekao je da će mi u grudi staviti implantante 400, da će izvaditi salo iz trbuha i napraviti facelifting. Cijena je bila 3.000 eura. No, još i prije početka operacije nisam imala dobar osjećaj. Dobila sam anesteziju, ili to nešto što mi dao, a sigurno nije bila anestezija jer sam se tijekom operacije budila tri puta i imala užasne bolove. Sve je trajalo jezivih pet sati, a kada sam se probudila bila sam u potpunom šoku i drhtala sam kao grana, ispričala je Branislava shvativši tek kasnije da je žrtva prevaranta.

– On meni uopće nije stavio implantante, nego mi je grudi napunio salom koje je izvadio iz mog trbuha. bradavice je unakazio, jer ih nije izrezao kako ne treba. Horor. Uopće mi nije zatezao lice, ispričala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr Sava unakazene (@savaknezevicsauvage_unakazene)

Svoju priču za Blic je iznio i Nikola N.

– Rekao mi je da je završio stomatologiju, dao razliku predmeta na Medicinskom fakultetu, a zatim upisao specijalizaciju iz estetske kirurgije. Još se pohvalio da je bio uzoran student i da je diplome stekao diljem svijeta, Na zidu su bile lažne diplome i certifikati.

Operaciju je platio 1.800 eura, a da je riječ o prevario shvatio je kada je umjesto fiskalnog računa dobio potvrdu o plaćanju napisanu na indigo papiru.

– Život mi je doveo u pitanje, a tek kada sam 19. travnja uzeo izvješće u ruke vidio sam da nema pečata, već je ispisao samo broj licence. Nije bilo niti podataka o tome koju vrstu anestezije su mi dali, niti tko je anesteziolog. Odmah sam zvao liječničku komoru i dobio informaciju da ne postoji liječnik s tim brojem licence niti s tim imenom, rekao je.