Taj ludi svijet

crna gora

Medvjedica s medvjedićima zalutala u Berane, pa završila tragično (VIDEO)

19/02/2021

Iz policije su kazali da su od dvojice mladića za koje se sumnja da su to učinili, oduzeli oružje, uzeli parafinsku rukavicu i da se nadaju da je slučaj riješen

Crnogorska policija u Beranima privela je dvojicu mladića zbog sumnje da su ubili medvjedicu u selu Rovci i oni će danas biti privedeni tužitelju.

Medvjedica je u četvrtak zajedno sa dva mladuncima zalutala, a medvjedići su se potom pojavili gotovo u centru Berana.

Iz Centra sigurnosti Berane kažu da je do rešenja ovog slučaja došlo zahvaljujući dobroj saradnji sa građanima.

Policija je sinoć privela više ljudi iz sela Donja Ržanica, nakon što je javnost u Beranama i šire bila uznemirena informacijom da je medvjedica, koja je s medvjedićima tog dana zalutala u grad nakon akcije spašavanja mladunaca, ubijena u mjestu Jela-Breze.

Iz policije su kazali da su od dvojice mladića za koje se sumnja da su to učinili, oduzeli oružje, uzeli parafinsku rukavicu i da se nadaju da je slučaj riješen.

Oni su napomenuli da su ostaci mečke transportirani za Podgoricu kako bi se u specijaliziranoj ustanovi izvršila obdukcija. Medvjedi su, inače, zaštićene životinje u Crnoj Gori.

U međuvremenu, više od 60 nevladinih organizacija i građanskih aktivista zatražilo je od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i resornog ministra Aleksandra Stijovića da u što skorijem roku u potpunosti zabrane lov u Crnoj Gori.

U inicijativi upućenoj ministarstvu ističe se da da alarmantno stanje u oblasti lovstva, kao i široko rasprostranjene krivolovne radnje, koje uzimaju maha čak i kada su u pitanju nelovne, zaštićene vrste, zahtijeva hitno uvođenje moratorijuma na lov najmanje na pet godina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.