Taj ludi svijet

Melodrama u SAD: Kriminalac se rasplakao nakon susreta sa sutkinjom

10/07/2015

Nakon što je više od devet miliona ljudi vidjelo snimak dirljivog i slučajnog susreta dvoje bivših školskih prijatelja na sudu u Miamiju, sutkinje i kriminalca, mediji su saznali i razlog njegove burne emotivne reakcije.

Kada je Arthura Bootha (49) osumnjičenog za krađu, sutkinja Mindy Glazer na početku priupitala je li pohađao srednju školu Nautilus u Miami Beachu, ovaj je najprije prozborio “O moj bože” a zatim stao gorko jecati. Ispostavilo se da su osumnjičeni i sutkinja prije tridesetak godina išli u isti razred, čak su i sjedili u istoj klupi.

Sudbina ih je potom, kako to biva u ovakvim pričama, odvela na različite strane. Ne samo života, već i na različite strane zakona.

Ovisan o kocki i cracku

U priči koju donosi Daily Mail doznajemo da je Booth u srednjoškolskim danima – onima u kojima je po sjećanju sutkinje Mindy bio najljubazniji dječak u školi – sanjao o tome da postane neurohirurg. Mindy je istodobno sanjala o tome da postane veterinarka. Iako nije postala veterinarka, njezin san ipak je ispunjen – završila je studij prava i postala sutkinja.

Dotle Arthura život nije mazio niti mu dozvolio da dosanja svoje tinejdžerske snove. Kako su za Daily Mail otkrili članovi njegove obitelji, zbog ovisnosti o kockanju i drogama najprije je ogrezao u sitni kriminal, a potom i krupniji. Već od 17. godine zatvor mu je postao drugi dom.

“Da nije bilo njegove ovisnosti, on danas ne bi bio tu gdje jest. Arthur nije nasilna osoba i nikoga nije povrijedio. Novac mu je bio potreban zbog njegove ovisnosti i zato je počeo krasti”, kazala je njegova rođakinja Melissa Miller.

Urušene ambicije

I drugi rođaci sjećaju se kako je Arthur odmalena bio poseban, a njegovu posebnost vidjeli su i u tome što je rođen sa šest prstiju na desnoj šaci.

“Bio je tako sladak dječak, uvijek uporan i željan znanja. Zaista je bio pametan i njegovi roditelji su bili ushićeni kada je odlučio upisati Nautilus”, kaže njegova tetka Betty Knight.

U školi je ubrzo naučio španski jezik i bio izvrstan u matematici i prirodnim naukama. Nije se dalo naslutiti da bi ga život mogao povesti drugim putevima, uglavnom onima koji vode u zatvorske ćelije.

Prvi odlazak u zatvor učinio ga je ovisnikom o cracku. Njegov svijet i ambicije počele su se tada urušavati.

Hoće li ga susret s Mindy promijeniti?

Trenutno se nalazi u zatvoru Metro West u Miamiju. Određena mu je jamčevina u iznosu od 43 hiljade dolara. Prije ovog dolaska u zatvor, na slobodi je bio tek sedam mjeseci. A zbog podebljeg kriminalnog dosjea teško će ovoga puta izbjeći kaznu.

No njegova rodbina nada se da bi ga susret s Mindy, bivšom prijateljicom iz školske klupe, mogao prelomiti u odluci da se konačno promijeni.

https://youtu.be/I5CMh8SMjOw

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.