Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misterija “žive mumije”: Procurile nove informacije o Aleksandru (FOTO)

15269900-7182785-image-a-17_1561539406054

Bradata “živa mumija”, koja je navodno preživjela stravičnu agoniju nakon što ju je iz zasjede napao medvjed, postala je glavna vijest svjetskih medija

Utvrđivanje identiteta muškarca za kojeg se vjerovalo da je punih mjesec dana čudom preživio u medvjeđem skrovištu u Rusiji u petak je dobilo novi obrat.

Naime, sad se tvrdi kako je dotični zapravo pacijent u bolnici u Kazahstanu koji nikad nije ni bio napadnut.

Bradata “živa mumija”, koja je navodno preživjela stravičnu agoniju nakon što ju je iz zasjede napao medvjed, postala je glavna vijest svjetskih medija.

Pisalo se kako je medvjed svome plijenu prvo slomio kralježnicu, a onda ga sakrio u brlog kako bi ga kasnije pojeo.

No kako prenosi Daily Mail, moskovska novinska agencija EADaily, koja je stajala iza priče, u petak je ponudila novčanu nagradu svakome tko može identificirati čovjeka poznatog samo kao Aleksandar.

Svaka bolnica u Tuvi, tj. na području na kojem se dogodio napad, poriče da je dotični muškarac bio njihov pacijent.

Istovremeno, neki tvrde kako čovjek uopće nije iz Rusije, već iz susjednog Kazahstana.

No u petak navečer grupa zello.poisk, koja traži izgubljene ljude u Kazahstanu, saopštila je kako se u ovom bizarnom slučaju zbilja radi o čovjeku koji je nedavno primljen u bolnicu u gradu Aktobeu. Inače, udaljenost između Kyzila, regionalne prijestolnice Tuve, i Aktobea iznosi 2575 kilometara.

– Muškarac je iz Aktobea i medvjed ga nije napao… Provjerili smo bolnice (u Aktobeu) i zamolili ih da nam pomognu. Na kraju smo otkrili da je ovaj čovjek uistinu iz našeg grada – tvrdi grupa zello.poisk.

Bolnički izvor u Aktobeu također je u petak navečer naveo kako je bradati muškarac pacijent koji se ondje liječi. Novih informacija o njegovim ozljedama zasad još nema.